FAQ

Veel gestelde vragen

1. Mag ik de opdracht samen met iemand maken?
Kijk eens naar de inleiding van deze opdracht: er staat individuele opdracht … dus nee, je mag niet met iemand samen werken

2. Aan wie kan ik vragen stellen wanneer ik het niet begrijp?
Alleen wanneer je heel specifieke vragen kunt stellen, je alle filmpjes al bekeken hebt en je bent in staat om echt een originele vraag te stellen, dan kun je het proberen.

3. Hoeveel vragen moet ik inleveren en wanneer?
Je hebt een lijst gekregen met een groot aantal vragen, verdeeld in twee stukken. Het is de bedoeling dat je 10 vragen kiest en maakt uit de selectie die ik heb gemaakt boven de streep en 4 vragen uit de selectie die ik heb gemaakt onder de streep. Deze vragen moeten compleet, in volgorde en daar waar nodig met potlood getekend, ingeleverd worden. Inleveren moet je deze vragen wanneer je het proefwerk komt maken. Je krijgt je proefwerk pas uitgereikt wanneer je je opdrachten inlevert.

4. Mag ik filmpjes kijken op mijn telefoon?
Ja, in de klas mag je filmpjes kijken mits … je oortjes bij je hebt. Want … waar jij naar het filmpje kijkt over driehoeken, kijkt buurman of buurvrouw naar een ander filmpje. En dat stoort. En bovendien word ik ook gek van al die herrie.

5. Wanneer is het proefwerk?
Kijk in magister.

6. Waarom moet ik een logboek bijhouden?
Het logboek geeft goed aan wanneer je aan iets gewerkt hebt, hoeveel tijd je eraan hebt besteed en of je alle filmpjes hebt bekeken. Het helpt je structuur aan te leggen bij deze opdracht.

7. Hoeveel keer telt alles mee?
Het logboek telt mee voor 20%. Alles bij elkaar, maar dat weten jullie al, is 100%. Je vindt een voorbeeldje hoe je je cijfer kunt berekenen op een ander blad. Dingen die van belang zijn bij het invullen van het logboek zijn – wat heb je gedaan – hoe lang heb je er aan besteed – waar heb je gewerkt enz.
De ingeleverde opdrachten tellen voor 30% mee. Je maakt 10 gewone sommen die elk voor 0,6 mee tellen dus allemaal goed en je hebt al een 6 voor je ingeleverde opdrachten. De 4 sommen uit het 2e gedeelte tellen ieder mee voor een heel punt (1 punt). Tel je de cijfers bij elkaar op dan zie je dat je 6 punten kunt scoren bij de makkelijke sommen en 4 punten bij de moeilijke sommen.
Als laatste het proefwerk. Bedenk goed dat je het proefwerk alleen maar mag maken wanneer je je opdrachten hebt ingeleverd. Niet vergeten dus om deze mee te brengen. De laatste kan om in te leveren is donderdag 22 december om 14.00 uur in mijn postvak. Wanneer ik je opdrachten dan niet heb, is het helaas – pindakaas en krijg je een nul (0). Ik hoef je niet te vertellen dat dit niet goed meetelt voor je uiteindelijke cijfer. Je uiteindelijke cijfer komt in magister te staan onder het kopje “hoofdstuk 5” en telt net als een proefwerk 2x mee.

8. Is woensdag / donderdag gewoon stilte dag?
Ja, voor 2M6 is woensdag stiltedag en voor de overige klassen de donderdag. Je moet dan helemaal alleen werken aan je opdracht.

9. Kun je ook eruit worden gestuurd wanneer je zelfstandig aan het werk bent?
Natuurlijk gelden de schoolregels ook wanneer je zelfstandig aan het werk bent. Overtreding kan gestraft worden met extra werk, eruit gestuurd worden enz.

10. Wat gebeurd er wanneer ik te laat ben?
Dan haal je gewoon een briefje, net als altijd, toch?

11. Ik ben ziek gedurende deze lessen
Geen probleem, je hebt vanuit je bed tijd zat om aan deze opdracht te werken. Nee, gekheid – ziek is ziek. Maar het zou jammer zijn om deze toets, deze opdracht te missen. Ziek zijn ontslaat je overigens niet van deze opdracht. Alles moet ingeleverd worden en het proefwerk moet gemaakt worden. Desnoods stuur je je vader, moeder, broertje, opa of oma maar naar school om je werk in te leveren.

12. Wat moet ik meebrengen naar het proefwerk?
Natuurlijk je uitgewerkte sommen op losse bladen met je naam erboven. Want anders krijg je je proefwerk niet en staat er een (0). Maar een potlood, liniaal, rekenmachine, pen etc is wel handig wanneer je een proefwerk wil maken.

13. Mag ik mijn telefoon gebruiken tijdens het proefwerk?
Wat denk je zelf? Pffff … zo vermoeiend.

14. Welke smoezen zijn niet meer toegestaan om te melden dat jij je werk niet gemaakt hebt?
- De hond heeft erover heen gepiest
- Mijn moeder heeft het weg gegooid
- Ik zat in de bus, was in slaap gevallen en iemand heeft het uit mijn tas gehaald
- Mijn vader heeft er de open haard mee aangemaakt
- Mijn oma heeft er haar gebit mee schoon gemaakt
- De kat heeft het verscheurd
- Mijn zusje heeft het als kleurpapier gebruikt
- Mijn broer heeft er pijltjes van gedraaid voor zijn blaaspijp
- Mijn moeder heeft er vliegen mee doodgeslagen en nu raak ik het niet meer aan
- Enz.